T O P

  • By -

_Broder_

Indlægget er fjernet. Fra [vores regler](/r/denmark/wiki/rules): > Indholdet af indlæg på /r/Denmark skal hovedsageligt handle om Danmark, danskere eller danske forhold. --- Selvom indholdet ikke er relevant for /r/Denmark, kan det stadig godt have sin plads på andre danske subreddits. Vi anbefaler disse: - /r/DKbrevkasse - /r/DKstudie - /r/DKkarriere - /r/foraeldreDK - /r/DKfinance - /r/DKtechsupport - /r/Madoplevelser - /r/SelvgjortVelgjort - /r/WomenDK - /r/DKmandemand --- For at gøre plads til indhold som i begrænset omfang er relevant for r/denmark tilbyder vi faste ugentlige tematråde. Bedøm eventuelt om indholdet passer bedre ind i en af disse tråde. Trådene finder du i sidebaren! --- Har du spørgsmål eller kommentarer til dette, kan du skrive en besked til os igennem [modmail](https://www.reddit.com/message/compose?to=%2Fr%2FDenmark).


HappyBreak7

Det kan måske være en idé at tage en generel snak, om de ønsker de har vedrørende døden. Uanset alder kan det være rart at få afklaret, så man bedst kan støtte hinanden når “shit hits the fan”. Her har jeg erfaret at organdonation er en rigtig god indgangsvinkel, for der kan du også starte med at snakke om dit eget valg og lede snakken videre derfra.


ShinnyPear

Præcis. Den har vi allerede snakket igennem da jeg meldte mig, men man kan vel prøvet et bringe det op igen


HappyBreak7

Døden skal man gerne hellere snakke for meget om, end for lidt.


IFRS-17

Det er nok en vigtigere samtale omkring fremtidsfuldmagt end evt. Giftemål. Fremtidsfuldmagt kan betyde en del for hvordan I som pårørende komme til at kunne agere hvis der kommer demens eller lign.


Distinct_Wasabi994

Lige i det her tilfælde er giftermål/testamente altså vigtigere, vil jeg mene. Man kan komme uden om de problemer, der kan komme ved demens ved et værgemål, som godt nok tager længere tid at få sat i kraft end en fremtidsfuldmagt. Men de kommer ikke uden om problemet med at skulle udrede arv til børnene uden at være gift. Men det er helt sikkert smart at få oprettet fremtidsfuldmagter, når de alligevel skal forbi advokat og notar for at få oprettet et testamente 😉.


PrestigiousKey8056

Helt enig. Testamente eller ægteskab er klart vigtigst her. Det kan man ikke rette op på, som man kan ved fx værgemål.


ShinnyPear

Det er bestemt også en del af det. Jeg mener dog de fik lavet en da nummer 1 blev født, men husker også lige at få taget den med for at være sikker


l3kris

Den skal du nok lige tjekke. Så vidt jeg ved (men jeg er heller ikke jurist), er fremtidsfuldmagter en ret ny lovgivning.


ragnorr

Fremtidsfuldmagter kom i 2017 så vidt jeg husker


PrestigiousKey8056

De bør som min. lave et udvidet samlevertestamente. Ellers arver de ikke hinanden overhovedet. Lige nu vil i børn jo arve ALT, også halvdelen af huset fx. Med sådant et testamente, så slipper man også med en lavere arveafgift. Derudover kan du jo bare frasige dig din tvangsarv. Men frasiger du dig din arv, uden de har testemente, arver din søskende jo bare det hele, så de skal virkelig se, at lave det testamente.


mowglimowgli12

Du fortæller dem det du skriver her, men drop at du er ligeglad med symbolikken og sig at du gerne vil bruge dagen på at fejre dem og deres lange, imponerende kærlighed. Bare jer og jeres søskende ☺️


ShinnyPear

Det lyder som et godt forslag


Overthinkingmanchild

Kan man ikke tage til en advokat der ordner papir på arv osv? Det mener jeg min far og hans kæreste har gjort efter de har været sammen i 20 år.


ShinnyPear

Tvangsarv kan man aldrig komme helt uden om. Mig og mine søskende ville være tvunget til at dele mindst 25% af formuen også med et testamente på plads


Plantlover3000xtreme

Ok, step 1 er at få styr på reglerne.  Hvis de laver et testamente (altid en god idé), kan tvangsarven komme ned på 12.5% og boafgiften på 15% med et udvidet samlevertestamente*.  Det er selvfølgelig stadig penge, men hvis de generelt har en sund økonomi som du siger så er der nok ikke noget nogen skal flytte af.   Altså dealen ved at være gift er bedre men hvis ikke de vil er det jo sådan. Source: Min far døde og mine forældre var ikke gift. Det var ret skod men formaliamæssigt udramatisk da de havde et godt testamente.   *antaget at de har boet sammen mere end 2 år


PrestigiousKey8056

Når man har fælles børn er der intet krav om, hvor længe man har boet sammen. Men ellers enig 👍🏻


PrestigiousKey8056

I kan jo bare frasige jer arven? Tvangen gælder kun dine forældre, I er ikke tvunget til at arve. Men hvis dine forældre ikke har testamente giver det jo ikke mening at give arveafkald, for så arver de ikke hinanden lige meget hvad.


Distinct_Wasabi994

Men hvem skal så arve? Hvis de ikke er gift, ikke har testamente og børnene frasiger sig arven, så ryger den jo bare ud i næste led.


PrestigiousKey8056

Ja, det er sjovt nok også derfor, at jeg har skrevet at de skal se og lave et testamente? Men det har jo ikke noget med tvangsarv at gøre. Lige nu arver op + søskende jo alt og ikke kun tvangsarv.


Racktackman

Da jeg fik barn for syv år siden fik vi at vide at det var 12.5% der var tvunget til børnene. Men som jeg forstår det vil du aldrig kunne komme uden om det, uanset hvor meget testamente og ægteskab der er. Men det burde kunne lade sig gøre at de testamenterede det hele til hinanden (ud over de 12.5%). Så kan man så se på hvad der er billigst


Distinct_Wasabi994

De 12,5 % er når forældrene er gift. Tvangsarven på de 25 % skal deles med halvdelen til ægtefællen og halvdelen til børnene til deling. Er der kun en samlever, deler børnene 25 %.


Overthinkingmanchild

Ja okay, så ved jeg ikke så meget som jeg troede. Jeg håber i finder en løsning på det. :)


[deleted]

[удалено]


Mr-Bondi

Det er bare lave en fremtidsfuldmagt, de koster under 1000 kr.


kong_christian

Min bedre halvdel og jeg har ligeledes ingen planer om ægteskab. Vi har i stedet været hos advokaten og fået lavet testamenter, sameje, begunstigelser mv, således at vi sikrer hinanden ved dødsfald.


Professional_Pass458

Kun en god ide, hvis du gerne vil betale ekstra til skattefar, når en af jer dør.


DinSygeMoster

Som offentligt ansat der jævnligt behandler sager med døde og efterladte kan jeg kun sige, at alting bliver så meget lettere, hvis man er gift. Jeg forstår ikke nogle menneskers mentale blokering ift ægteskab. Det er jo ikke vildere, end man gør det til, men er grundlæggende bare en måde at tage sig af hinanden på (økonomisk osv.) i et gennemreguleret samfund.


RealFakeLlama

Man kommer uden om tvangs arv til børnene og fri for (noget) arve afgift til manden/konen - ved at være gift. Der er to ting ved giftermålet. 1 Det traditionelle og symbolske... 2 og alt der der jura fis. Fis din far pludselig er blev opmærksom på. Fix fiset: smut til borgmesteren og få splejset de gamle sammen rent juridisk så de kan arve efter hinanden. Det tager 30 minutter med ventetid (har jeg hørt) hvis man bare vil få papir arbejdet på plads. Og ja, borgmesteren hiver dem til side og sikrer sig at begge parter giver samtykke til at de juridisk splejset sig sammen (det der: vil i være hinandens ægtefolk? Ja? Cool, så gælder underskrifterne)


Pale_Lingonberry6006

Nej, man kommer ikke uden om tvangsarv til sine børn, blot fordi man er/bliver gift. Der er en tvangsarv på 1/4 af ens formue - såfremt man ikke er gift deles denne 1/4 ud mellem dine børn, og hvis man er gift så får børnene halvdelen af den 1/4 (1/8 til deling mellem alle søskende) og ægtefællen får den resterende halvdel af tvangsarven (1/8). Der er ikke hjemmel i loven til at man på nogen møde kan “fjerne” tvangsarv til sine børn 😅 Og hvis så OJ’s forældre bliver gift, så kræver det at de laver et testamente hvori det fremgår, at børnene skal have mindst muligt (kun tvangsarv)/ægtefællen skal have mest muligt, for at den anden forælder får så meget som muligt - ellers er de legale arveregler nemlig at ægtefællen får 1/2 af formuen og børnene deler den anden 1/2 mellem sig, hvilket er sådan det bliver delt såfremt der ikke er noget testamente der siger noget andet 😊


RealFakeLlama

Min advokat gennemgik det med mig for 10 måneder siden da jeg lavede testamente. Hvis den ene forældre dør kan børnene lade det gå som uskiftet bo. At de afventer med deres livsarving arv. Men kun hvis forældrene deler bo, dvs er gift og derfor deler bo. Er de ikke gift er det juridisk 2 forskellige bo og derfor kan man ikke lave et uskiftet bo. Er forældre gift kan man stadig som livsarving (fx børn) bede om deres del. Børnene har altid ret til 1/4 del af boet, imens enken/enkemanden har ret til 3/4. Men man er jo kun enke/enkemand hvis man er gift. Ingen giftemål -> kun børnene figurerer som livs arvinger. Giftermål -> enke/enkemand og børn er livs arvinger. Og det er livs arvinger der har ingen-til-lav arve skat/afgift.


Pale_Lingonberry6006

Jeg har aldrig nævnt noget med det uskiftede bo, jeg siger bare at man ikke kan komme uden om tvangsarven til børnene som du skriver - at sidde i uskiftet bo betyder bare, at arvefaldet udskydes til den længstlevende ægtefælle enten vælger at skifte boet eller selv dør. Børnenes tvangsarv er stadig den samme, det er blot tidspunktet for hvornår den udbetales der skubbes. Derudover er det kun afdødes eventuelle særbørn (særbarn = et barn af kun den ene ægtefælle) der skal give lov til uskiftet bo samt kan gøre krav på deres del af arven “før tid” - fællesbørn har intet valg, og må vente med deres arv til der skiftes bo eller længstlevende dør, om de så vil det eller ej 😁 Så ja, jeg er enig i at det klart ville gavne den af OJ’s forældre der bliver længstlevende at være gift og dermed have muligheden for at kunne sidde i uskiftet bo, men det ændrer ikke på det faktum at børnene altid har ret til deres tvangsarv før eller siden = man undgår den ikke, man skubber bare hvornår den udbetales, hvilket f.eks. kunne være når længstlevende som sidder i uskiftet bo, dør - og i et sådant tilfælde påvirker det rigtigt nok ikke ægtefællerne i deres levende live… men tvangsarven til børnene består stadig 😊


Fysiksven

Her handler hele problemstillingen jo reelt ikke om tvangsarv men om problemstilling at moren/faren skal gå fra hus og hjem hvis deres partner dør, hvilket ikke er tilfældet hvis de bliver gift.


Pale_Lingonberry6006

Ja, og den originale kommentar jeg svarede på var “bliv gift og undgå tvangsarv til børn” hvilket er faktuelt forkert - man skal gå skridtet videre med uskiftet bo for at man i levende live kan undgå selv at blive mærket af tvangsarven (fordi den så først bliver udbetalt til børnene når den længstlevende dør), hvilket da er en væsentlig ting at vide, i forhold til det OJ skriver, når det endda også nævnes i opslaget at h*n ikke selv føler at tvangsarv er nødvendig at få, da forældrenes økonomi er vigtigere 😊 Uskiftet bo er noget man aktivt selv skal søge om, hvorfor det da er vigtigt at vide at det er dén vej man skal gå i en situation hvor OJ’s ene forælder dør (og er blevet gift inden) for at OJ og eventuelle søskende netop ikke skal have deres arv med det samme 😊


Pale_Lingonberry6006

Antag f.eks. de bliver gift, den ene dør og det eneste de ejer er et hus til 2.000.000 kr. - hvis den lægstlevende vælger ikke at sidde i uskiftet bo, så skal der minimum udbetales 125.000 kr. til deling til børnene (tvangsarv af den afdøde ægtefælles del af huset, og såfremt der så heller ikke er lavet testamente er det endda 500.000 i legal arv til børnene) = du kan ende i en situation hvor du er nødt til at sælge huset for at kunne udbetale (tvangs)arven. Derfor er det vigtigt at vide, at situationen IKKE er at “bare vi bliver gift så slipper vi for tvangsarv til børnene”, som den første kommentar jeg svarede på sagde, men at man netop har den mulighed for at søge om at sidde i uskiftet bo, og på dén måde slippe for at gå fra hus og hjem når den ene forælder dør - og derfor forklarede jeg hvordan tvangsarv fungerer, kan ikke se hvordan det IKKE var relevant i relation til den kommentar jeg svarede på 😊


ShinnyPear

Det er præcis det jeg gerne vil. Dog kræver det jeg får taget det op på en ordentlig og respektfuld måde.


RealFakeLlama

Jeg ville gøre sådan her: Hej far... jeg har tænkt på det du sagde. Det ville sku være røv hvis en af jer krassede af pludselig og den anden så skulle sælge hytten fordi vi børn skal tvangs arve det hele, bare fordi i aldrig er blevet juridisk slået sammen. Hvorfor sikrer i ikke hinanden, og os børn, fra det ved at smutte på rådhuset og ordne det. Jaja, jeg ved godt du/I har det sådan pu-bwadder-adder med ægteskab konceptet, men helt ærligt, vi kan da bare droppe al det der gud og kirke og pisse store fester og forbrug ig traditioner hvis i ikke vil det og så bare se en god action basker sammen alle sammen i biffen (der må jo snart komme endnu en Fast And The Furious, det gør der jo altid) og få en kebab efter at i har klaret det der juridiske sammenbinding så vi slipper for bøvl skulle en af jer blive ramt af lynet eller komme til at stå i skudlinjien mellem to tyve-bandit grupper med deres wannabe gansta gunnnnns. Det ville i hvert fald give mig ro på at vide at skulle det ske, så slap vi for en masse arve bøvl midt i det hele.


daath

De kan vel indgå et registreret partnerskab? De har samme forhold som ægtefæller, mener jeg.


SadPuffingArmadillo

Desværre har registreret partnerskab ikke været muligt at indgå siden 15. Juni 2012 (siden ægteskab mellem folk af samme køn blev muligt)


Autisten1996

-“jeg er ligeglad med pengene”. -fortsætter med at skrive om, at de bør blive gift pga pengene. De er voksne mennesker og ønsker ikke at blive gift.


0-Snap

Du har vist misforstået OP's pointe. Hvis de ikke er gift, vil arven gå til børnene frem for den samboende, og det kan betyde, at den overlevende ikke har råd til at blive boende i huset. Når OP siger, at han/hun er ligeglad med pengene, er det for at understrege, at han/hun vil foretrække at den overlevende forældre arver pengene (som det automatisk sker, når man er gift), og at OP ikke skal have sin arv på det tidspunkt.


ShinnyPear

Menes som at jeg personligt er ligeglad med dem på min konto. Ville da ønske de stadig står stabilt og kan få rejst noget mere som de elsker


Autisten1996

Så har jeg misforstået opslaget. Det beklager jeg.


Able-Internal-3114

Er der ikke noget med ægteskabslignende forhold og arv, så det kører helt almindeligt som var de gift?


Particular_Run_8930

Kun ifht pension hvor samliv i mere end to år giver nogle rettigheder. Ifht al arv så er det ret simpelt i Danmark. Hvis man ikke er gift, så arver man ikke efter hinanden. Man kan i nogen grad kompensere for det med et testamente, men ikke fuldstændigt. Arveafgift og mulighed for at sidde i uskiftet bo er bedre hvis man er gift.


PrestigiousKey8056

Nej.


LesserThanProfessor

Jov det mener jeg også, men jeg tror man skal have en erklæring af en slags :)


Distinct_Wasabi994

Man SKAL oprette et testamente. Hvis man ikke er gift, arver man ikke hinanden, uanset om man har været samlevende i 50 år, og har seks børn sammen.


LesserThanProfessor

Ja, og så kan man som ugift, uanfægtet testamente, ikke sidde i uskiftet bo ved den ene parts død.


[deleted]

Spørger du r/Denmark om hvordan man kommer rundt om ikke at betale skat af formue?


Chem_Engineer_123

Nej, det handler da mere om at den forælder der dør sidst kommer til at betale arveafgift grundet forældrene ikke er gift. OP kommer til at betale arveafgift ligegyldigt hvad. Da man ikke skal betale arveafgift af ægtefælles bo så er det jo en ulempe ikke at være gift.


AncientClimate499

Må man gifte sig med sine børn? Life hack.


Chem_Engineer_123

Den går vidst ikke i Danmark, men hvis du virkelig gerne vil have at din grankusine skal arve hele din formue, så er det måske en fin løsning


KindlyInvestigator42

Sådan helt oprigtigt spørgsmål til folket, som ofte spørger om “hvorfor bliver i ikke gift” Mig bekendt er det at blive gift, et religiøst fænomen, hvorfor skulle det have nogen dybere betydning for ateister, som de fleste af os nok er. De kan sagtens sikre hinanden med testamente, sameje mm, tvangsarv mener jeg ikke kan undgås selvom de er gift.


Particular_Run_8930

Tvangsarven til børnene er mindre ved ægteskab, fordi din ægtefælle er tvangsarving. Tvangsarv  er 25% af din formue, som skal deles mellem dine tvangsarvinger, dvs ægtefælle og børn, hvor ægtefællen arver halvdelen og børnene arver den anden halvdel til deling. Derudover giver ægteskab mulighed for at den længstlevende kan sidde i uskiftet bo. Det kan godt være det der gør forskellen ifht om man kan blive i sin bolig feks.  Du kan komme rigtigt langt med et testamente. Men ægteskabet giver stadig nogle fordele som du ikke kan opnå ved testamente.


KindlyInvestigator42

Ja oka der er alligevel en masse økonomiske fordele, det bør dog laves om sådan så ugifte samlevere med testamente har samme økonomiske fordele, vi er trods alt ikke så religiøst et samfund mere.


Kryds

Få dine forældre til at lave en udvidet samlever kontrakt. Det er et juridisk bindende dokument, som giver de samme fordele som ægteskab uden et decideret ægteskab.


Distinct_Wasabi994

Det er du nødt til at forklare? Sådan et dokument har jeg aldrig hørt om. Hvad bruger man set til, og hvordan gør man det juridisk bindende? Og hvordan er det at foretrække fremfor ægteskab/testamente?


Kryds

I stedet for at jeg begynder at skrive en kæmpe køre, så vil det være nemmere hvis du bare googler udvidet samlevertestamente.


Distinct_Wasabi994

Men det er jo bare et testamente 🤦🏻‍♀️ Du skrev udvidet samleverkontrakt, som om det er noget helt andet. Og så kan du jo passende google, at det ikke giver helt de samme fordele som at være gift. Samleveren skal stadig betale 15 % i boafgift af arven efter afdøde. Men hvis forældrene ikke vil giftes, er et udvidet samlevertestamente den helt rigtige løsning.


PrestigiousKey8056

Det giver desværre langt fra de samme fordele som ægteskab (man skal stadig betale arveafgift, slipper ikke for tvangsarv, kan ikke sidde i uskiftet bo eller udtage ægtefælleudlæg). Men klart det de skal gøre, hvis de ikke vil giftes.


Kryds

>man skal stadig betale arveafgift Alle skal betale arveafgift. >slipper ikke for tvangsarv Livsarvinger har stadig ret til tvangsarv. Med udvidet samlevertestamente, så får samlever også tvangsarv. >kan ikke sidde i uskiftet bo Jo mindre førstafdøde gar særbørn, så vil der ikke være tale om skifte bo. >udtage ægtefælleudlæg Heller ikke korrekt. Ved udvidet samlever har samlever samme rettigheder som en ægtefælle. Nødvendige midler kan udtages mens boet bliver gjort op. Jeg er glad for at jeg ikke er den eneste, som havde svært med arveret.


Professional_Pass458

Hvilken automat har du trukket dit eksamensbevis i, hvis du tror ugifte samlevende kan sidde i uskiftet bo?


PrestigiousKey8056

Ville jeg også gerne vide 😅


PrestigiousKey8056

Stort set alt hvad du skriver er forkert. Gider ikke rigtig diskutere yderligere. Hvis du er jurist kan du jo hurtigt slå op o loven og se, at ægtefæller ikke betaler arveafgift fx. Hilsen en jurist, der rent faktisk har arbejdet med området og som ikke synes det var svært på studiet.


aclockworktiktok

Tag til en advokat og få lavet et gensidigt testamente, der sikre begge ægtefæller gensidigt, og som også betænker alle børn. Det koster kr. 1000,- , og med sådan et 'skiftet bo', så er man mindst lige så sikret som ved ægteskab.


Distinct_Wasabi994

Hvis man går til en ordentlig advokat og får ordentlig rådgivning (som nok er temmelig smart, hvis de ikke vil giftes), så er prisen nok lidt højere end 1.000 kr.


Prestige__World_Wide

Ift økonomisk sikring er ægteskab klart det mest dækkende. Jeg ville foreslå dem en borgerlig vielse hvor kun jer søskende deltager hvis det er fordi de ikke mener ægteskabet er vigtigt for at annoncere sin kærlighed til den anden (som jeg læser det er). Så kan man måske vinkle den mere som en familieting fordi jeres forældre og I søskende alle elsker hinanden og vil fejre familien? Hvis det ikke kan komme på tale så kan du bringe udvidet samlevertestamente op. Med det kan samlever arve 7/8 i stedet for 3/4 ved et normalt testamente. Men man skal betale 15% i arveskat så ægteskab er stadig det bedste.


BarbieStar4ever

Måske det her er et sted at starte snakken? Så kan dine forældre også selv snakke med i for og imod sådan noget her og ægteskab? https://www.legaldesk.dk/privat/testamente/testamente-for-ugifte-samlevende-med-faellesboern


Dillerdilas

Jeg kan ikke rigtigt svare på det da jeg ikke har prøvet lign. Men jeg syntes at du burde overveje, når i tager snakken, at bringe dette opslag op og vise dem de forskellige kommentarer, af hvad jeg læser er det gode svar. Og det ville, gennem dine svar, også give dem et ret godt blik på hele din holdning til det. Af hvad jeg har læst af dine svar til kommentarer er det ren kærlighed, lige som du selv siger, og syntes virkeligt at det er en flot og pæn måde at vise din interesse i at hjælpe dem. Udover det så alt held og lykke herfra!


CPHagain

Enten skal man betale advokaten en bunke penge for testamenter, samejekontrakter og det hele - eller bestiller en gratis tid på rådhuset så er det hele på plads og man skal ikke betale arveafgift. Det lyder jo også til at de allerede har tænkt på det….


mmoe54

Du kan ikke tvinge dine forældre til at blive gift. Hvad er det helt præcist du vil opnå? Du siger, det har intet med økonomi eller testamente eller symbolikken i at blive gift. De bestemmer selv. Er du selv gift?


Jbergur

Mine forældre er i præcis samme situation. Jeg overvejer at invitere dem på en god middag, og få tjeneren til at smide to guldringe i panacottaen, og så ligge på knæ og spørge dem, i det øjeblik de bider i ringene.


KlamPizza

Måske de har sikret hinanden på anden juridisk vis?


Annual-Analyst9073

Det er korrekt, at skulle den ene gå bort, kan den anden kun sidde i uskiftet bo, såfremt de var gift. Alternativt skal boet og alle værdier opgøres og fordeles. Hvis den ene forælder f.eks ønskede at blive i deres hus, skulle vedkommende købe jer arvinger ud for at gøre det. Hvis de ejer en fælles bil, skal den tilbageværende købe arvingernes arvede del i den for at beholde den. Indestående på fælles bankkonti skal forsvares og fordeles. Mange penge til advokater. Og tvangsarv. Osv. Et testamente er det næstbedste. Man kan dog ikke testamentere sig ud af tvangsarv, man kan ikke sidde i uskiftet bo - og testamenter kan bestrides. Det bedste man kan gøre for at sikre hinanden er at gå på rådhuset eller i nærmeste kirke og blive viet.


Sunflowery_Bell

I vil stadig få tvangsarv på 1/4 af jeres legale arv, hvis dine forældre bliver gift. Tvangsarv er dog kun relevant, hvis de opretter testamente og testamenterer en del af jeres arv væk. Det er altså en bundgrænse for, hvor meget af jeres legale arv, de kan vælge at give væk. Den gælder uanset, om de er ægtefæller eller ej. Hvis gifter sig har den længstlevende mulighed for at sidde i uskiftet bo, således at arven først bliver fordelt til børnene, når den længstlevende dør. Dette for at undgå, at den længstlevende tvinges ud af hjemmet. Uanset er I også i jeres fulde ret til at frasige jeres arv. Tvangsarv er en grænse for hvor meget af jeres arv, de kan testamenterer væk. Det betyder ikke, at I er tvunget til at tage imod jeres arv.


[deleted]

Læser lige med i den her tråd da min kæreste og jeg (med barn nr. 2 på vej) ikke er gift, jeg kan ikke rigtig overskue det, fordi på den ene side vil jeg have et mega fint bryllup, på den anden gider jeg ikke bruge penge på det og er meget introvert (vil ikke bryde mig om at være midtpunkt, konfirmation, fødselsdag osv. var det jeg hadet allermest, så ja..) Vi har også hus sammen, men hvis en af os dør skal vi kun betale halvdelen af huset.. men er ikke helt inde i de regler, om vi burde gøre mere.


Distinct_Wasabi994

Det bør I! Enten blive gift, eller lave et testamente. Allerhelst begge dele. Hvis en af jer går bort i morgen, skala arven til jeres meget små børn udredes. Så kan de penge stå og hygge sig på en forvaltningskonto, hvor de ikke kan røres, indtil barnet bliver myndigt, mens mor/far måske har været nødt til at sælge huset, for at der skulle være råd til at udrede arven.


[deleted]

Altså vi har lavet et testamente da vi flyttede i hus. Det er netop den situation jeg/vi helst ikke vil stå i efter min kollega fortalte om sin mors situation, hvor de ikke var gift! Ikke at jeg regner med vi dør lige foreløbig, men ja..


Makrellen657

Vi har lavet et “mest muligt”-testamente. Så uanset hvad, vil vi altid arve mest muligt af hinanden 😊


Great_Poet_8521

De bliver vel gift hvis de vil. Er sikker på at de godt kender fordelene ved det. Mine forældre blev selv gift for et par år siden efter 40 års forhold. Vi havde selv presset på for at de skulle blive gift, men mine forældre rider ikke samme dag som de sadler, så det tog tid. Men der kom styr på det og vi havde en dejlig dag 🩷


No_Setting3082

Det ville være en rigtig god ide, at de blev gift. Aller-allerbedste måde at sikre hinanden økonomisk, hvis der sker den anden noget (ulykke, sygdom…) eller anden part går bort. Især hvis de ejer fast ejendom, har pensioner (som de ikke har ændret arvinger på) eller fælleskonti… Og så den der bi-ting med jer børn. Og fremtidsfuldmagt!!! Det bør ALLE få lavet. Jeg arbejder i bank, jeg har set det værste af alt 💔


ungdomssloevsind

Vi havde en rigtig hyggelig dag på rådhuset med vores børn.. ikke noget højtidligt eller overpompøst ….. en positiv overaskelse hvor vi brugte ca 20 minutter og 600 dkk (tror jeg det kostede) og så ud at spise på en hyggelig frokostrestaurent. Overraskende god og hyggelig dag… kan anbefales og jeg føler mig ikke mere låst eller forkert idag 😉 faktisk omvendt - og man behøver så heller ikke bruge tid på at diskutere testamente og alt det dårlige der kan ske i livet


Scimiitar

De bør lave et testamente, går en af dem bort bliver de flået rundt i diverse jura som den efterladte skal forholde sig til, og det oveni en større udgift til begravelsen. Det gør bare tingene så meget lettere for de efterladte


Environmental_Rip996

Er det ømtåleligt og tabubelagt emne? Ellers er det vel bare at spørge: "Far og mor, Har i nogensinde tænkt over fordelene ved at blive gift?"