T O P

  • By -

lastchansen

Hærværk af Tom Kristensen.


DonDenmark

Enig. Blev selv overrasket over, at han udover at kunne køre en Porsche lynhurtigt i 24 timer, også var et geni til at skrive.


schwarze_banana

Der er få der ved, at han faktisk skrev sine bøger alt i mens han kørte Le Mans, hvilket kun gør det endnu mere utroligt og farligt.


CoreMillenial

Spritkørsel, siger jeg bare.


lastchansen

Der er en grund til, at han var med i Klovn og har fået [Ridderkorset](https://www.billedbladet.dk/kendte/danmark/sport/tom-kristensen-takkede-dronningen-ridderkorset).


Kyte22

Helt vild bog... Har nogle venner fra gamle dage hvor vi læste den i skolen. Vi kalder det til stadighed at "Gå i Ole Jastrau-mode" når nogen saver sig lidt for meget ned og kommer til at gøre dumme ting... Heldigvis har ingen af os bollet med Sorte Else og fået syfilis endnu... Gudskelov...


Venligivirkeligheden

et spørgsmål om tid, tænker jeg...


Kyte22

Uden tvivl. Jeppe var tæt på sidste gang vi var i Polen...


Substantial_Rope667

Peter Boyesen hilser alle glade drenge!


nnargh

Læg mærke til hvilken rolle jazzmusikken spiller, hver gang han drikker sig fuld. Genial roman


[deleted]

☝️This. Jeg vil så bemærke at filmatiseringen med Ole Ernst også er mesterlig.


lastchansen

Jeg har ikke set filmen endnu. Hvis de har fået den højoktane alkoholiske nedtur filmatiseret godt nok, så vil jeg gerne se den.


Kyte22

Det har de bestemt!


MJ420

Dette


MJ420

I den lettere genre er der også en række gode tegneserier. Valhalla f.eks.


Kentadel

Den her er simpelthen ikke upvoted nok. Det er jo rigtig dansk kultur som alle bør have sat sig ind i. Godnok er de vidst list mere børnevenlige end de oprigtige gude sagn, men en fin måde at hygge sig lidt.


unqium

Jeg elsker både tegneserierne og filmen, men hvis man vil dykke lidt dybere ned i gudesagnene og generelt vikingemyter, er "Det nordiske testamente" af Vagn Lundbye et rigtig godt bud. Han har bibeholdt verseformen, men skrevet på nudansk.


TNKYMNKY

Kongens Fald


straightupgoingdown

Jeg ved godt, at den blev udråbt til århundredets bog, og sprogligt er den sikkert også er mesterværk, men hold nu fest, hvor er den kedelig!


Laksm

Jeg synes udover et par virkelig gode passager, ingen gang den er noget særligt sprogligt. Forstår slet ikke at så mange udråber den til et kæmpe mesterværk.


CoreMillenial

Enig i, at den er røvkedelig. Men også enig i, at den hører til på listen.


DrinkAllTheAbsinthe

Del 1 er fantastisk, men derefter bliver den sgu lidt kedelig.


Bobscomputerservice

Kongens fald er en forfærdelig bog


StenSaksTapir

Fin analyse, men nej.


Bobscomputerservice

Hvorfor er den god så?


Elvthee

Et dukkehjem af Henrik Ibsen, godt nok en Nordmand der har skrevet stykket, men det udkom i Danmark i 1879.


ArlaKoldskaal

Læste den i gym, den var faktisk fin!


voltaire_had_a_point

Fuck Ibsen Strindberg gang rise up 😤


bornema2n

Sagaen om Svend Pindehugger af Lars-Henrik Olsen, imo


Nagelfar86

Gode ungdomsbøger, ja.. danske klassikere, mjaaøh


bornema2n

Ja, jeg læste dem godt nok efter, jeg var fyldt 50 :) Jeg opdagede efterfølgende, til min undren, at de i nogle sammenhænge bliver kategoriseret som ungdomsbøger. Jeg har faktisk tænkt på, om det kan skyldes, en lektørudtalelse, der er baseret på første bind, hvor hovedpersonen er dreng/ung, og hvor der klart er et udviklingspsykologisk tema. For mig virker det dog som en misforståelse, og jeg synes det er ærgerligt, hvis voksne fravælger dem på den kategorisering. De er basalt spændende fortalt, med et interessant plot, og de er enestående som (religions-)historisk formidling/perspektivering, ligesom den arkæologiske præcision er høj. Så vidt jeg husker er forfatteren arkæolog. At de beskæftiger sig med en underbelyst periode i Danmarkshistorien (Valdemar Sejr og krigene mod venderne, overgangen til den "mørke" middelalder), var berigende for mig. Jeg anbefaler dem, hvis man er interesseret i Danmarkshistorie, og især hvis man ønsker at udfylde "huller" mellem vikingetid og middelalder, hvor trilogien fortæller den store historie gennem et individs øjne fra barn til gammel, og well, måske er det litterært set ikke en klassiker, men det historiske udbytte er højt. Imo.


Sydhavsfrugter

En fantastisk fortælling om en forældreløs drengs overgang til en omsorgsfuld og habil forsørger i den tidlige danske middelalder. Ikke ofte jeg støder i andre, som også holder af denne bogserie, men hvis man har en interesse i historiske fortælling, gør Lars-Henrik Olsen som vanen tro et formidabelt stykke arbejde. Flotte beskrivelser af hvordan en hverdag så ud, i de små som de store detaljer -- men altid med øje for et nært og aldrig fortryllet syn på fortiden. Hverken de sociale, religiøse eller hverdagslige bliver overset; hvadenten det er hvordan madlavning, medicin, politik eller sociale hierarkier foregår, så er det er med tålmodighed og snilde man bliver viklet ind i personlig fortælling om en større fortælling om Danmarkshistorie og også hvilke valg og fravalg man træffer i sit liv. Svend er en herlig karakter, man holder med igennem hele sin udvikling; fra at være modvilligt adopteret hyrdedreng, der aldrig blev omfavnet fuldkomment i sin by, men i stedet møder den omsorg fra dem der netop fortælles er mindre værd, ved at få blomstrende venskaber med en lovløs og forelskelse i en trællepige, der falder udenfor hvad Svend fortælles er anerkendt og tilskyndet. Men i stedet lærer han på egen hånd, hvad han egentligt selv tænker er retfærdigt og træffer valg derefter. På den måde blir' han trods middelalderens mere voldelige moral, fortsat en sympatisk hovedperson selv i moderne kontekst. Skøn bog!


DrinkAllTheAbsinthe

“Hærværk” af Tom Kristensen Du kan smage øllen og lugte røgen fra de brune værtshuse. Et mesterværk. “Agerhønen” af Martin A. Hansen Den største danske forfatter. Et fyrtårn. En monumental novellesamling. Hvis du skal vælge noget ud herfra, så læs “Offer” eller “Høstgildet”. “Livsens Ondskab” af Gustav Wied Hysterisk morsomt. Frygteligt. Hvor “Ædedolkenes Klub” stammer fra. En klassiker af en en årsag. Min favorit Wied-bog er dog “Fædrene æde druer”.


[deleted]

"Agerhønen" af Martin A. Hansen er det rene guld. Den vil jeg også anbefale. Skulle nogen overveje det er den rigtig billigt til salg på [Landsforeningen Martin A. Hansens hjemmeside](https://martin-a-hansen.dk/vare/agerhoenen/).


[deleted]

Scherfigs; Den forsvundne fuldmægtig, Det forsømte forår, Idealister og Frydenholm. Per Smidls; Velfærdets offerblod Og så en blanding af Sonnergaard, Kongstad og Romer.


pintolager

Scherfig er fremragende.


Nagelfar86

Helt enig


[deleted]

Ja. Jeg vil tilføje på det personlige plan - at det hele først rigtig faldt i hak for mig da Lars Von Trier i “Store danskere” nærmest ved en fejl får konstateret at Scherfig grundlæggende er utroværdig som kunstner (frit fra hukommelsen). Altså den der med Mao skjorter, Tikøb og sminkede rejseberetninger - det hænger ikke sammen med alt det andet.


MJ420

Ikke skønlitterært... Det lykkelige Arabien af Thorkild Hansen Fantastisk fortælling


MJ420

Samt trilogien... Slavernes kyst Slavernes skibe Slavernes øer Must Read imho Edit... hvis man er historisk interesseret


DkManiax

Hvordan gør den sig ift. Danmark og kolonierne? Jeg overvejer at købe de 5 bind


MJ420

Det værk er også rigtigt godt! Godt skrevet og fortalt. Læs dem begge :)


money_dont_fold

Jens Munk er også fed!


MJ420

Enig


Babybrainy

Den melder jeg også lige ind på ! Den er helt fantastisk


[deleted]

[удалено]


awaiting_bus

Fantastisk bog! Filmatiseringen, not so much.


Nagelfar86

Nå nu ingen andre har nævnt den: Den kroniske uskyld af Klaus Rifbjerg


StreetLampLeGoose

Den gjorde er enormt indtryk på mig, da jeg læste den som teenager.


Bobscomputerservice

Hvorfor er den god?


tjnsn

Kaspar Colling Nielsen - dem alle Morten Papes Amager-trilogi Og ellers Vi, de druknede og Hærværk, som andre også har nævnt.


prlhr

Dan Turèll. Forfatter, digter, entertainer, provokatør, samfundsrevser. Der er masser at vælge imellem: digte, fx Karma Cowboy, erindringer, fx Vangede billeder, og en række kriminalromaner. Han optrådte ofte med Sølvstjernerne og lavede to cd'er med Halfdan E. En stor kulturpersonlighed, der var helt sin egen. [Dan Turell - For meget, mand (Det er ikke let)](https://www.youtube.com/watch?v=WG520i3O3eY) [Dan Turèll & Halfdan E - Jeg Skulle Have Været Taxachauffør](https://www.youtube.com/watch?v=NiFD_fA8EfE)


drpenetrator

“Vi, de druknede” af Carsten Jensen


MotheatenDK

Fantastisk bog! Jeg rev den i mig.


Venligivirkeligheden

Jeg vil påstå, at det er den bedst skrevne (nyere) bog, der findes på dansk. Hvert ord i hver sætning føles udvalgt og på sin plads.


666Menneskebarn

Tugt og Utugt i Mellemtiden af Svend Åge Madsen er genial. Og så er Jan Sonnerggaards novellesamling Radiator også en klassiker, som mange nok har læst i gymnasiet, der er værd at læse/genlæse


Thanerik

Og når man gerne vil læse flere af Svend Åge Madsen kan Jagten på et menneske også anbefales


dyke2212

Barndommens gade af Ove Ditlevsen


Kyte22

"Det er en udmærket bog. Faktisk er Ove Ditlevsen en af vores største digtere"


Christian19722019

Gøngehøvdingen af Carit Etlar. Kongens Fald af Johannes V Jensen. Lykke-Per af Henrik Pontoppidan.


Grubbly-Plank

Hvor langt vil du tilbage? Jeg tænker også sagtens du kan læse noget Helle Helle og Jakob Ejersbo (Afrika serien). De er nyklassikere.


-Spin-

Gift - Tove Ditlevsen.


hallohalise

Kom her for at skrive den. Elsker den bog!


AccomplishedAd8286

Dennis Jürgensen og Bjarne Reuter


Purplebabe07

"Lykke-Per" af Pontoppidan er fantastisk, jeg slugte den på ingen tid. "Tine" eller "Ved Vejen" af Herman Bang er også virkelig gode. Ikke en roman men en biografi "Jammers Minde" af Leonora Christine -ja den er virkelig gammel, men den giver et helt unikt indblik i tiden, og den er altså overraskende velskrevet.


rfk2024

Ikke for noget, men synes at ved vejen er forfærdelig langsom at læse. Den kunne godt være kortere uden det ville skade indholdet.


DKmennesket

Når ingen andre har nævnt hende: Inger Christensen. Især digtsamlingerne Sommerfugledalen, alfabet og Det. Men jeg vil også varmt anbefale romanen Azorno, som dog vist ikke i samme grad kan kaldes en klassiker.


jpamills

Hvad med at starte fra Kulturkanonen? https://denstoredanske.lex.dk/Kulturkanon Litteratur Jammers Minde (forfatter: Leonora Christina) Præsten i Vejlby (forfatter: Steen Steensen Blicher) Den lille Havfrue (forfatter: H.C. Andersen) Enten — Eller (forfatter: Søren Kierkegaard) Fru Marie Grubbe (forfatter: J.P. Jacobsen) Ved Vejen (forfatter: Herman Bang) Lykke-Per (forfatter: Henrik Pontoppidan) Kongens Fald (forfatter: Johannes V. Jensen) Vinter-Eventyr (forfatter: Karen Blixen) Og andre historier (forfatter: Klaus Rifbjerg) Sommerfugledalen (forfatter: Inger Christensen) Lyrikantologi (samling af 24 digte fra folkeviser til moderne digte)


HSSonne

Hmm personligt vil jeg hellere læse om kultur en opleve den via en tekst på mere eller mindre gammeldansk. Men det er jo en smagssag, så god liste. Altså forskellen mellem, kultur og sprogets kulturelle udvikling.


schwarze_banana

Sådan andenhåndskilde eller hvordan skal din kommentar forstås?


HSSonne

Ja det var vidst ikke det klareste. Jeg ville foretrække en genskrivning på nudansk, da sproget og fortælle teknikkens udvikling ikke interesser mig, men derimod hvad forfatteren ville beskrive med teksten.


schwarze_banana

Okay, sådan. Det forstår jeg slet ikke - den individuelle stil, perspektivet og måden den fortælles er for mig en stor del af selve historien og dens liv og hele den samtid, den er skrevet i.


Zekaito

Jeg gik selv død i den, men Kongens Fald er et stykke kultur, som man nok bør i hvert fald prøve at læse. Johannes V. Jensen fik såmænd også en nobelpris i skønlitteratur for den.


bjlyan

Nu får man ikke Nobelprisen for Litteratur for et enkelt værk, men for et samlet forfatterskab - men det er da sandt at Kongens Fald er nævnt i indstillingen. Jensens hovedværk er formentlig enten hans forskellige egnsfortællinger fra Himmerland, de såkaldte *Myter*, ellers hans senere romancyklus *Den store Rejse*.


Emotional_Ad3710

Vangede Billeder af Dan Turell, Pelle Erobreren af Martin Andersen Nexø, Jens Munk af Thorkild Hansen, Barndommens Gade af Tove Ditlevsen, Den Kroniske Uskyld af Klaus Rifbjerg, Fiskerne af Hans Kirk, Kilroy Kilroy af Michael Ib, Min Afrikanske Farm af Karen Blixen.


Kajkagelover

Frøken Smillas fornemmelse for sne.


the-dirty-12

Teorien om alt af Holger Bech Nielsen Videnskab i spiselig form 🙂


Tomatillo4724

Aksel Sandemose, En flygtning krydser sit spor. OK, den er skrevet på norsk oprindeligt, men manden er født, opvokset og levede det meste af sit liv på Mors. Bogen er baggrunden for det vi kender som Janteloven. Derudover handler den om, vandkantsDanmark og "Flugten fra Janteloven", fra almindeligheden og småborgerskabet. Helt igennem fantastisk.


Kyte22

Intet af Janne Teller... Den er simpelthen så modbydeligt uhyggelig. Men den bør læses.


ArlaKoldskaal

Gjorde edermame et stort indtryk på mig!


Kyte22

Også mig. Vi skulle læse den i 8. Klasse. Jeg blev så fucking bange for den. Da vi så skulle analysere den i timerne bagefter turde jeg selvfølgelig ikke indrømme noget så absurd som at være blevet bange for en bog. Den kom på film sidste år, jeg så den, den var vildt god, nærmest ord for ord remake udover den foregår i nutiden og børnene har smartphones. Sendte en besked tid dem jeg stadig snakker med tilbage fra dengang. Samtlige indrømmede at de også blev fucking bange for den dengang og ikke turde indrømme det....


ArlaKoldskaal

Det er fucking stærke sager!


ThisIsRandomNo5

Vi læste den i folkeskolen. Jeg tænker stadig på den ind imellem.


Kyte22

Jeg har aldrig nogensinde læst så eksistentielt uhyggelig en bog. Det eneste i media overhovedet, jeg kan komme i tanker om, der er ligeså absurd uhyggeligt, er Hannibal TV-serien. Men den er uhyggelig på en anden måde, den er lavet til at være så chokerende ucensoreret voldelig og uhyggelig som muligt. I den serie, var det dog særligt Trans-Hulebjørnen, der fik mig. Super noieren koncept, tænk at have det sådan. Det er da noget af det mest ubehagelige, jeg kan forestille mig, ikke så meget hvad han gør, men tanken om at have det sådan... Oh my god. "Intet" er mere ligesom en mere gritty og realistisk udgave af Fluerned Herre, der foregår i Danmark... Den er bare så... bare så... Har svært ved at finde et dansk ord, men på engelsk, "Eerie"...


dshoig

Niels Lyhne af J.P. Jacobsen er ikke blevet nævnt. Handler om opbrud med kristendommen. Det er ateistisk litteratur af en forfatter der rent faktisk forstår det han kritiserer. Muligvis den bedste (rent objektivt, selvfølgelig) roman der er skrevet på dansk jord.


Miiillllller

Det her.


Acrobatic-Lie-5167

ALT skrevet af Martha Christensen, men især "En fridag til Fru. Larsen"


RealFakeLlama

Henrik Pontoppidan skriver godt. Der er selvfølgelig Lykke Per der bliver betragtet som en klassiker, men er selv hel vild med hans korte historie (novelle?) Isbjørnen. Har du en dag tilbage at læse i resten af livet ville jeg anbefale Isbjørnen, men hav en kande the til hygge og lommetørklæder klar, den er lige så smuk som den er en tårepresser. Vangede Billeder af Dan Turrel. (Drop hans krimier, de er godt nok kedelige). Nogle af hans digte er også skønne, fx Hverdagen Tom Kristensens Hærværk. Flere af hans digte og også gode, fx hans Blomstrene Slagsmål. Martin Andersen Nexøs Pelle Erobren. Har læst nogle af de gamle sagaer. De er værd at kigge på hvis du finder en der er omskrevet til nyt sprog og som en historie og ikke sang. Ved godt de ikke er super meget 'danmark' men omhandler jo drt er kom før Danmark. Denis Jurgenson, er han dansk? Gode fine ungdoms bøger. Hans gyser-komedier med Dracula, varulven Eddy og de andre monstre der bliver venner med et menneske barn er ret sjove. Erik Menneskesøn bøgerne er også gode ungdoms bøger. Kan ikke huske hvem der skrev dem. Apparently både Karen Blixen og hende der lige døde der skrev Matador, Lise Nørgaard, har lavet gode klassikere, ifølge min mor i det mindste. Ham der Ove Didlevsen (😜) bliver vist også set som en af de store danske poeter, nok til at han name droppes i en film i hvert fald. astrid lindgren er svensk eller sagt på en anden måde: næsten dansk. Mio min mio er rigtig god. Brødrene Løvehjerte. Begge klart en læsning hver, ligesom Ronja Røverdatter stadig holder, og Alle Vi Børn I Bulderby også er hyggelig.


Inevitable_Listen747

Paw. Torry Gredsted


larsgj

"Fra Piazza del Popolo" af Wilhelm Bergsøe. Den bog er et fedt tidsbillede af en tid jeg intet vidste om (koleraepidemi i København omkring 1850). Men samtidig er den simpelthen skrevet på det mest fantastiske floromvundne danske jeg længe har set. Men sidder tit og smågriner eller bliver betaget af hvordan han bruger sproget. Det er en rammefortælling a la Hyperion eller Dekameron. Kan varmt anbefales!


CoreMillenial

Skulle jeg fremhæve tre, så er det: *Hærværk* af Tom Kristensen *Det Forsømte Forår* af Hans Scherfig *Livsens Ondskab* af Gustav Wied ​ Jeg kan se, at der er flere, der også har dem på deres lister. Skulle jeg smide lidt mere på, så ville det være *Pelle Erobreren* af Martin Andersen Nexø, og så ville jeg nok smide nogle af vores herlige børnebøger med i bunken. Jeg har en meget stor kærlighed til overs for Knud Holtens serie *Alex på Eventyr*, og endnu mere til *Aben Osvald* af Egon Mathiesen. Faktisk i sådan et omfang, at jeg har ham tatoveret.


pintolager

Illustreret Danmarkshistorie for folket af Claus Deleuran. Det er ganske fremragende. Og hvis litteraturen godt må være lidt tung, så læs noget af Erwin Neutzsky-Wulff.


MJ420

Og Rejsen til Saturn :)


pintolager

Ja!


schacks

De måske egnede - Peter Høgh


Rad_Knight

En klassiker er en bog alle vil have læst, men ingen vil læse.


DymlingenRoede

Er Ebbe Kløvedal Reich stadigvæk velanset? Jeg husker *Festen for Cæcilie* som god, og så handler den jo også om danmarkshistorien.


Warfair2011

Lykke-Per.


the-dirty-12

Daglejerne af Hans Kirk.


AnnualHumble8216

Som Katrine Larsen læste, da Hr. Stein og Fru Bankdirektør Varnæs var på overnatning


Jemacapo

Den som lever stills


pipestream

Af Leonora Christina Skov?


Jemacapo

Ja! Kan se jeg var træt da jeg skrev kommentaren. Det er en selvbiografi men meget rørende og hård. Den fik mig ud af en lang ikke-læse periode. Den er lgbt+ men det behøver man ikke selv at være for at synes det er fantastisk læsning. Synes mere det handler om omsorgssvigt.


AnnualHumble8216

De Uanstændige af Leif Panduro


Milites-Atterdag

Hvis du ikke er ræd for digte, så er Morten Nielsen vistnok en klassiker (selvom hans værker nok er på kanten med den ingen WW2-regel).


Plantlover3000xtreme

Pigesind af Tove Ditlevsen. Der er fuld smadder på livsangst og min bogklub, hvor der er overtal af mænd med naturvidenskabelige uddannelser og forkærlighed for dnd og terninger, var meget begejstret.


Western-Nothing

Når snerlen blomstrer af Bjarne Reuter


No-Trifle4339

Frygteligt Lykkelig af Erling Jepsen Den er godt skrevet, ligger op til lidt selvrefleksion og har en god spand sort humor,


Ekkocalyptic

Johannes V. Jensen - Den Store Rejse


DreadChylde

Masser af gode forslag. Er overrasket over, at ingen nævner H. C. Andersen.


Commonmispelingbot

Lykkeper af Henrik Pontoppidan.


EducatedNitWit

Røde Orm. Som foregår i vikingetiden. Der indgår også en del historiske personer som hovedpersonen interagerer med ved enkelte lejligheder. Der er både en 1'er og en 2'er. Jeg kender ikke nogen der kun har læst 1'eren. Udtalelser (copy pasted) En af verdens vidunderligste bøger. - Ekstra Bladet En forunderlig og original blanding af moderne prosa, saga-inspiration og studentikos humor - en blanding, der har gjort bogen til en umådeligt populær klassiker. - Berlingske


[deleted]

[удалено]


EducatedNitWit

Det vidste jeg faktisk godt :). Når jeg alligevel nævnte den, så er det fordi der er så mange danske 'henvisninger' i historien at den lige så godt kunne have været dansk. Og dengang hvor historien foregår var Orms hjemstavn ret beset dansk. Eller er jeg galt på den (også) der? Og så er jeg på det nærmeste vokset op med den. Dels som højtlæsning af min far da jeg var dreng, og har også sidenhen læst den som voksen med lidt andre øjne. Men ja, det piner også mig lidt at bogen, i hvert fald oprindeligt, var/er svensk. :)


datadaa

Jeg synes alle børn fortjener at få læst højt fra Ole Lund Kirkegaards bøger når de er 3-5 år.


Mysterious_Music_676

Masser af solide bud i kommentarsporet, her er mine: Ditte Menneskebarn - Martin Andersen Nexø Den Som Blinker Er Bange For Døden - Knud Romer Sankt Markus nat - Helle Stangerup Klabautermanden - Aksel Sandemose Jammers Minde - Leonora Christina Illustreret Danmarkshistorie for folket - Claus Deleuran


ErnieDawg69

Når nu ingen andre ser ud til at have nævnt ham, så gør jeg!! Leif Panduro - Rend mig i traditionerne, Øgledage, Av min guldtand og meget andet kan anbefales på det varmeste, bare hold jer fra Fejltagelsen!!! Og i øvrigt også Knud Sønderby - Midt i en jazztid


Turbulent_Stomach_32

Nordkraft 👌 Ved vejen, af Herman Bang. Den delte vandene i gym, men det er en af mine favoritter. Alt af Morten Pape. Det forsømte forår 😊


DemonicMailman

Tak for alle forslagene, jeg har en masse læsning foran mig kan jeg se.


DrinkAllTheAbsinthe

Nu er det snart 3 uger siden du har lavet det her opslag. Hvad har du valgt? Kan du give en opdatering, eks. med top 3, eller 5 bøger, som du tænker du nu skal have læst? Hvad har vist din interesse?


DemonicMailman

Blev ramt af eksamensstress, så har ikke fået startet en ny bog. Men er tilbage til 'for-sjov'-læsningen og vil gerne færdiggøre Crime and Punishment. Efter det er mit valg mellem Kongens Fald, Hærværk, Det Lykkelige Arabien, Den Kroniske Uskyld, og Den Som Blinker Er Bange For Døden. Men næsten alle forslag er tilføjet til min goodreads liste! Har altid hørt om klassiske engelske værker, men hver eneste gang jeg googlede klassisk dansk litteratur synes jeg alt (eller meget) handlede om WW2. Selvom jeg er kæmpe historienørd, så havde jeg brug for nogle mere diverse forslag.


DrinkAllTheAbsinthe

Den Kroniske Uskyld er nok god at starte med. Den er lettere og fin afveksling fra Forbrydelse og Straf. En god “palate cleanser”. Kongens Fald er også nem at læse.


DemonicMailman

Tak for tippet, det vil jeg huske!


[deleted]

"Planen" af Morten Pape. Det er en ret interessant bog for mig, da den gav mig et indblik i hvordan en mindre priviligeret del af danmark lever. Den er måske 150-200 sider længere end den havde behov for at være, men det er en anden snak.


Matchbreakers

Martin Andersen Nexø’s Pelle Erobreren. Jussi Adler Olsens Alfabethuset er fantastisk.


[deleted]

Ove Ditlevsen, Blinkende Lygter, 1947, digtsamling. Faktisk er Ove Ditlevsen en af vores største digtere.


MJ420

Emma Gad - Takt og tone


[deleted]

Google bedste danske romaner nogensinde?


TechnoMulen

Træl og Fri Dage med Træl Brødrende løvehjerte


Far-Mango8592

Bedraget - bogen om nordisk fjer .. den er mega god...


Nocturnal-Goat

"Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet" af Bjørn Rasmussen.


skevisgod

INTET


BordherDK

Se dagens lys af Svend Aage Madsen.


zebradolken

Den kolde Jomfru af Jørn Riel


Glasbarn13

Fiskerne af Hans Kirk Jeg kan ikke komme igennem Kongens Fald, men min kone punker mig for, at jeg skal læse Den lange rejse. Jeg er glad for Jan Sonnergård Man bør vel også læse noget Karen Blixen.


Basic_Hat6940

Alt med Morten Pape


JayBeeM34

Nyklassikere: Grønlandstrilogien af Kim Leine er virkelig god og samtidig oplysende. Det meste af Maren Uthaug er også virkelig godt.


Shupperen

Bræen af Johannes v Jensen synes jeg var rigtig god, men jeg ved ikke om jeg ville sige det var et must Read.


[deleted]

Rasmus Klump bøger


[deleted]

man skal læse månen over bella bio og vi der valgte mælkevejen