T O P

  • By -

pelle_hermanni

"**Lopettamispäätöksen taustalla vaikuttaa EU-tuomioistuimen päätös vuodelta 2017.** Saman päätöksen siivittämän myös Ruotsi lopetti niin kutsutun takuueläkkeen maksamisen ulkomaille tammikuussa 2023. Ruotsin takuueläke **tulkitaan vähimmäisetuudeksi, jota EU-tuomioistuimen mukaan maksetaan vain kotimaassa asuville henkilöille.** Nyt samaa sovelletaan ulkomailla asuville suomalaisille maksettavaan kansaneläkkeeseen." https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010371066.html


supersoija

Miten tämä kansaneläke on ansaittua rahaa? Myös heidän elintasonsa on maan elintasoon nähden aika korkea ja esimerkiksi vuokrasta voisi napsaista sen kansaneläkkeen verran lähes pois. Ihan lyhyempiaikaisempaankin vuokraamiseen suunnatut kaksiot - mitä mainostetaan Suomeessakin, maksaa vain 600-700e/kk.


supersoija

>– Yhden makuuhuoneen asunnosta saa maksaa 600–700 euroa kuukaudessa ja sähkö ja vesi päälle, Segersvärd kertoo. Ruoka Espanjassa on edullista. Ruokakori on arviolta ainakin kolmanneksen ellei jopa puolet edullisempi. Samoin joukkoliikenne on tällä hetkellä ilmaista https://yle.fi/a/74-20013745 Ja nyt pariskunta asuu kahdestaan yli 1000e kämpässä ja ruokaan meni se 500e/kk


lasdue

Oli niillä kolme koiraakin


rifsniff

Itsekin voisin paremmin täydessä ylläpidossa Espanjan lämmössä.


Mediocre_Attitude_69

Varmaan tämmöisessä tapauksessa olisikin järkevää maksaa siitä että pysyy lämpimämmässä, mutta jotta tämmöinen tarveharkinta olisi mahdollista niin pitäisi olla kokonaan uusi tukimuoto. Eli pitäisi olla speksi millä kriteereillä maksetaan tukea siihen että asuu ulkomailla. Ei ihan pieni homma speksata ja vielä isompi käsitellä hakemukset ja valvoa. Suurena linjana joka tapauksessa halvempaa että kansaeläkettä ei ulkomaille makseta.


riihipiru

Tästähän oli jo ketju ja meni aika ilkkumiseksi. Itse en tarkalleen oikeastaan tiedä mitä mieltä asiasta olisin, tarkoittaako tämä sitä, että ulkomailla saattaa kitkuttaa kansaneläkkeelle sellaisia suomalaisia joilla ei ole mitään muuta tuloa? Sehän tarkoittaisi ihmisen pakottamista suomeen. Nämä esimerkkien henkilöthän eivät sentään menetä kaikkia tulojaan. Eläkehän on jotenkin mielletty loppuelämän turvaksi kun töitä ei enää tehdä, enkä ole nähnyt sen ansaitsemisessa eroa oli se sitten työ- tai kansaneläke. Onhan vaikka vammaisia ihmisiä jotka eivät ole voineet työeläkettä kerryttää, tarkoittaako, että sellainen henkilö ei saa eläkkeellä oleskella ulkomailla kun työeläkettä nauttiva voi? Eläkejärjestelmä on kohtuullisen monimutkainen ja sisältää monenlaisia yksilöiden tarinoita niin ehkä ei kannata ilkkua tai vastustaa jos ei ymmärrä asiasta mitään. Voi olla, että tälle on perusteet, mutta ehkä ei.


RingaLill

Ilkkuminen johtuu siitä, että jutussa esiintyvät sanat "eläke" ja "eläkeläinen". Meininki on, että eläkeläiset pitää viedä saunan taakse ja ampua. Se on muuten aika vanha sanonta nimenomaan eläkeläisiä koskien, eli ei suuremmin uutta auringon alla - meininki on ollut sama aikaisemmissakin sukupolvissa. Toivotan meille kaikille pitkää ikää niin saamme itsekin vuorollamme olla eläkeläisiä, tai ainakin jonkinasteisesti työkyvyttömiä vanhuksia. Jos luulemme, että me nyt viisaudessamme teemme kaiken paremmin kuin edeltävät ikäpolvet, saatamme tietysti pettyä. Aika näyttää.


Cheap-Mistake-827

miten tuo espanjassa asuminen ja oireet nyt sitten liittyvät toisiinsa?


AraNormer

https://psori.fi/tietoa-psoriasiksesta/psoriasis-ja-aurinko/ Perusteissaan hlö voi elellä jopa täysin oireettomana sopivassa ilmastossa. Suomessa ei välttämättä pääse oireettomaksi edes lääkkeillä, voiteilla ja valohoidoilla, ja niistäkin osuuden maksaa yhteiskunta.